NAGRADE

Specijalna Mirovna nagrada Mreže za izgradnju mira

10. decembar 2018.

„Kući dobrih tonova“ iz Srebrenice uručena je po prvi put nagrada u Bosni i Hercegovni, specijalna Mirovna nagradu koju dodjeljuje Mreža za izgradnju mira.

Specijalna Mirovna nagrada pripala je „Kući dobrih tonova“ iz Srebrenice koja omogućava djeci i tinejdžerima zaštićenu sredinu u kojoj imaju priliku za pristup umjetnosti i kulturi i samim tim ih ohrabruje na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju koja će ojačati njihovo učešće i šanse u društvu.

U Srebrenici, muzika je korištena kao sredstvo kreiranja pomirenja i boljeg suživota, približavajući ljude iz različitih etničkih grupa zajedno i time mijenjajući cijelu zajednicu.

Nagrada “Intercultural Achievement Award 2018”

10. jun 2018.

Najljepša priča iz Srebrenice, “Kuća dobrih tonova” osvojila je još jedno priznanje, “Nagradu za međukulturalno dostignuće 2018” (Intercultural Achievement Award 2018) koju dodjeljuje Savezno ministarstvo za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije.

“Intercultural Achievement Award 2018” je međunarodna nagrada i dodjeljuje se već peti put i ove godine biće uručena “Kući dobrih tonova”.

“Intercultural Achievement Award 2018” dodjeljuje se od 2014. godine za uspješne projekte usmjerene na rješenje u oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji, tako i na globalnom nivou.

Nagrada Global Music Award za pjesmu “Love, People” djeci iz Srebrenice

27. septembar 2017.


Djeca iz Srebrenice, “Kuća dobrih tonova”, osvojila su prestižnu američku nagradu “Top achievement in music“ za pjesmu “Love, People” koju dodjeljuje Global Music Award.

Pjesmu “Love People” napravio je dječiji hor “Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice sa 15 horova, 1.000 djece iz čitavog svijeta, čime je ova pjesme postala globalna dječija himna.

Horovi iz svih dijelova svijeta, od Novog Zelanda do Venecuele, Južne Afrike, Japana, Kanade, Palestine i mnogi drugi, dali su svoj doprinos pjesmi „Love, People“, koja slavi ljubav i razumijevanje između ljudi.

Global Music Awards je prestižno međunarodno muzičko takmičenje koje obraća pažnju na umjetnike koji su nedovoljno zastupljeni u medijima sa ciljem predstavljanja novih muzičkih ostvarenja.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, scenario i režiju spota potpisuje Damir Bašić.

Pjesma “Love, People” nastala je u sklupu humanitarne kampanje “Kad se srca slože” kojom je dječiji hor “Kuća dobrih tonova” prikupio 10.000 evra za pomoć školama oštećenim u poplavama 2014. u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.