Posebno nam je zadovoljstvo na koncertu predstaviti našeg dugogodišnjeg saradnika Geralda Wirtha, rekao je Ismar Porić

Koncert horske i instrumentalne muzike „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice će biti održan 24. marta s početkom u 19 sati u „Pozorištu mladih“ u Sarajevu. Osim što će se obilježiti deset godina od prvih aktivnosti „Kuće dobrih tonova“ u Srebrenici, koncert će biti prilika da se građani upoznaju s aktivnostima ovog multietničkog muzičkog projekta, uživaju u izvedbama hora, te da pozdrave dirigenta koncerta, direktora „Bečkih dječaka“, Geralda Wirtha.

Horske i muzičke sekcije „Kuće dobrih tonova“ su različitim povodima učestvovale na preko stotinu festivala i koncerata u mnogim evropskim gradovima, a gosti koncerta u Sarajevu će biti horske sekcije iz Ništa, Prijedora i Zagreba.

„’Kuća dobrih tonova’ nastoji da djeci i mladima u Srebrenici svaki dan ponudi sadržaje kojih nema u ovom dijelu BiH – muzičke radionice, predavanja o aktivizmu, radionice psihofizičkog zdravlja, književna predstavljanja i filmske projekcije – što sveukupno unapređuje društveni i kulturni ambijent u Srebrenici. Posebno je zadovoljstvo što ćemo na koncertu predstaviti našeg dugogodišnjeg saradnika Geralda Wirtha, koji nesebično s nama dijeli iskustvo i znanje, te nas motiviše da istrajemo u ovome što radimo i da to radimo bolje“, rekao umjetnički direktor Ismar Porić.

Repertoar koncerta je izbor klasične i popularne muzike različitih kultura i naroda, a pojedine kompozicije će biti izvedene uz pratnju orkestra „Kuće dobrih tonova“, koji će se ujedno i premijerno predstaviti u Sarajevu.

Koncert je podržao Austrijski kulturni forum Sarajevo, a on je prilika da djeca i mladi i Srebrenice predstave svoje talente, znanje i vještine, te na taj način pokažu da se vlastitim zalaganjem mogu kreirati bolje prilike u sredini u kojoj se živi.

Leave a Reply