Početkom građevinske sezone u Hrvatskoj je nastavljena izgradnja drvenih montažnih kuća za porodice koje su nakon razornog zemljotresa krajem 2020. godine ostale bez svojih domova.

Građevinski tim Fondacije „Kuća dobrih tonova“ je u Hrvatskoj gdje će ove godine biti izgrađeno 25 drvenih kuća za potrebe stanovanja porodica.

Fondacija „Bauern helfen Bauern“ iz Salzburga finansiraće izgradnju 20 kuća, a Fondacija „Kuća dobrih tonova“, uz podršku Fondacije „Hilti“ finansiraće izgradnju 5 kuća.

Uz zajednički angažman i podršku od strane partnera i prijatelja, Fondacija „Kuća dobrih tonova“ je prošle godine sve svoje resurse stavila na raspolganju u izgradnji montažnih kuća, a sve u cilju podrške kroz izgradnju dostojnih privremenih smješta kako bi se adekvatno pomoglo porodicama koje su ostale bez krova nad glavom, povećala njihova kvaliteta života i socijalna uključenost u ovim teškim vremenima, kao i direktna pomoći u revitalizaciji područja pogođenog potresom.

Zemljotres je 29. decembra 2020. godine pogodio Hrvatsku, područje Petrinje, Siska i Gline gdje je na hiljade objekata oštećeno, a veliki broj nije za upotrebu i za življenje.

Leave a Reply