Centar “Kuća susreta” svake godine dobija nove sadržaje, a ove godine su izgrađene još tri montažne kuće moderno opremljene.

Prva faza izgradnje započeta je početkom maja uz pomoć  22 učenika zanatske struke i njihovih nastavnika. Učenici se školuju i pohađaju praktičnu obuku u programu kompanije „HILTI“.

Ubrzo zatim, obavljena je i druga faza i kuće su odmah zatim dobile i prve goste, polaznike Škole za mlade u organizaciji The Post-Conflict Research Center koji su uživali u gostoprimstvu te svim pogodnostima koje pruža “Kuća susreta”.

Centar „Kuća susreta“ je moderno opremljen, a kuće su izgrađene u skladu sa prirodom. U sklopu centra je i multifunkcionalna sala, sportski tereni, restoran sa domaćom hranom, što sve uz gostoprimstvo i netaknutu prirodu nudi jedinstven doživljaj.

Prije dvije godine izgrađene su četiri kuće u sklopu ovog centra, a prošle godine i multifunkcionalni prostor, sala za konferencije kao i sportski tereni, pristupni putevi, te drugi radovi uređenja postojećih objekata i kultivisanje zelenih površina. Radovi se odvijaju i dalje, a u planu je značajan broj sadržaja i objekata koji će upotpuniti centar.

“Kuća susreta” je zajednički projekat Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus” i Fondacije “Kuća dobrih tonova” sa ciljem da okupi mlade iz čitavog svijeta kroz kulturni, umjetnički, humanitarni, mirovni i naučni diskurs.

Leave a Reply