Nakon uspješnih koncerata u Prijedoru, Bijeljini, Nišu i Mostaru, „Koncert prijateljstva“ održan je i u Sanskom Mostu.

Ovaj događaj, organizovan od strane „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice, okupio je prijatelje i partnere, uključujući Bosanski kulturni centar Prijedor i mješoviti hor “Harmonija” iz Sanskog Mosta.

U prepunoj sali, talentovana djeca izvela su neke od najljepših tradicionalnih pjesama iz BiH, Hrvatske i Srbije, klasične muzike i hitove domaće i svjetske pop-rok scene. Ova muzička večer oduševila je prisutne i još jednom pokazala snagu muzike u povezivanju ljudi i kultura.

Ovaj koncert nije samo dokaz ljepote muziciranja, već i promocije kulture i umjetnosti u najširem smislu. Kroz zajedničke nastupe i saradnju, djeca su imala priliku da razvijaju svoje talente, uče o različitim muzičkim stilovima i tradicijama, te promovišu vrijednosti zajedništva i prijateljstva.

„Kuća dobrih tonova“ iz Srebrenice, poznata po svom programu koji već trinaest godina okuplja djecu i mlade, ponosno bilježi da je kroz njihov rad prošlo više od 2.000 mladih talenata. Sa preko 150 održanih koncerata u BiH, regionu i Evropi, ova organizacija je za svoj rad osvojila nekoliko međunarodnih nagrada, čime se potvrđuje njihov predan angažman i doprinos kulturi.

Leave a Reply