Zajednički koncert u dvorcu Slovenska Bistrica

15. maj 2019.

Tuzlanska publika imala je priliku da uživa u zajedničkom koncertu Gradskog dječije hora “Slavuj” i “Superara Srebrenica” pod nazivom “Ruka prijateljstva” koji su zajedničkim snagama poslali poruke mira i ljubavi.

Za “Superar Srebrenica” ovo je bio prvi nastup u Tuzli gdje su se predstavili sa horom, bendom, gitaristima i bubnjarima, a tuzlanska publika uživala je u koncertu djece.

Nastup na festivalu”Musik Schul Fest 2019″ 

11. maj 2019.

Kuća dobrih tonova“ nastupila je na „Musik Schul Fest 2019″ u Havixbecku koji se već 60 godina održava u ovom mjestu.

Na dvodnevnom festivalu prilika je da se predstave niže i više muzičke škole iz Havixbecka i brojni gosti iz drugih zamalja, a djeca iz Srebrenice nastupili su kao specijalni gosti.

Koncert u Njemačkoj uslijedio je nakon prijateljstva „Kuće dobrih tonova“ Srebrenica i pokreta „Run for their Lives“ iz Havixbecka.

Naime, osnivač ove njemačke organizacije Charly Weiper je 2010. godine trčao od svog mjesta Havixbeck do Srebrenice 60 dana rutu dugu oko 1.800 kilometara nazvaši je „Run for their Lives“. Od tada Charly prikuplja sredstva za Srebrenicu i pomaže socijalne projekte uz podršku svojih sugrađana, a ove godine željeli su da djeca iz „Kuće dobrih tonova“ budu njihovi gosti.

Nastavak regionalne saradnje: Koncert u Zagrebu

13. novembar 2018.

Nakon Srebrenice i prvog regionalnog muzičkog kampa “Srebrenica Music Camp 2018” priča se nastavlja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na koncertu nastupilo je više od 250 djece i mladih iz BiH, Srbije i Hrvatske kao nastavak regionalne saradnje koja je počela u Srebrenici. Ovo je za djecu iz Srebrenici prvi nastup u Zagrebu, nakon koncerata u Austriji, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini…

U sklopu manifestacije „Festival glazbe Zagreb u Kući dobrih tonova“ nastupili su horovi i orkestri iz tri zemlje regije, među kojima su: Kuća dobrih tonova iz Srebrenice, SO DO – El Sistema Hrvatska, El Sistema Srbija – MAP, Dječiji hor Čarobna nota, Hor Sveti Sava iz Niša, Dječiji operni hor iz Zagreba i Dječiji hor CKIM.

I ovog puta koncertom je dirigovao maestro Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka.

Ovo nije kraj jer se ova muzička priča nastavlja dalje…

Veliki koncert djece iz regije u Srebrenici

3. avgust 2018.

U sklopu prvog regionalnog muzičkog kampa “Srebrenica Music Camp 2018”, gdje je nastupilo 150 djece članova hora i orkestra iz Srbije, Hrvatske i BiH, održan je veliki zajednički koncert u Kulturnom centru Srebrenica.

Koncertom je dirigovao Geralda Wirtha, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka.

Prvi regionalni kamp “Srebrenica Music Camp 2018” održao se od 29. jula do 4. avgusta gdje je bilo 150 djece iz Srbije, Music Art project (MAP) i “Čarobna nota”, Hrvatska “Sustav Orkestara Djece i Omladine” – SO DO, i Bosne i Hercegovine “Kuća dobrih tonova”.

Cilj kampa je stvaranje interkulturalnog dijaloga između djece i saradnje sa organizacijama iz susjednih zemalja.

Naredni zajednički koncert održaće se 13. novembra u velikoj sali “Vatroslava Lisinskog” u Zagrebu.

Turneja po BiH: Koncert u Bihaću

12. mart 2018.

Svoj prvi koncert, zajedno sa prijateljima iz Muzičke omladine Bihać, “Kuća dobrih tonova” održala je u Bihaću pod nazivom “Koncert prijateljstva”.

Nakon uspješnih nastupa širom BiH, Austrije, Švajcarske, Dječiji hor “Kuća dobrih tonova”, uz saradnji sa Muzičkom omladinom Bihać organizovao je zajednički koncert u ovom gradu gdje je nastupilo više od 80 djece u prepunoj sali bihaćkog Kulturnog centra.

Na koncertu nastupila je Muzička omladina Bihać sa duvačkim sastavom i solistima, kao i specijalni gosti horska i bubnjarska sekcija “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Bihaća i Srebrenice obećala su nove zajedničke koncerte i druženje.

“Kuća dobtih tonova” najavila je nastavak turneje po gradovima BiH, a naredni su Banja Luka i Goražde.

150 djece nastupilo u Zenici

13. novembar 2017.

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u punoj sali, održan je koncert prijatelja “Ljubav nek’ združi” u sklopu turneje “Kuće dobrih tonova” po bh. gradovima.

Na koncertu nastupili su Osnovna muzička škola Zenica sa vokalnim solistima, gudačkim orkestrom i horom, hor Udruženja “Dječija nota” Zenica i kao specijalni gosti hor, gitaristi, bubnjari “Kuće dobrih tonova” koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Podršku u organizaciji koncerta dao je i Grad Zenica.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Zenice i Srebrenice stekla su nove prijatelje, a nastavak druženja najavljuju na novom koncertu.

Djeca iz Srebrenice nastupila u Mostaru

25. maj 2017.

Kuća dobrih tonova nastupila je na manifestaciji “Glazbeno popode” povodom obilježavanja Dana Evrope, 9. maja, u Mostaru.

Srebrenički mališani nastupili su zajedno sa Rok školom iz Mostara i priredili fantastičan koncert.

Održan je kratki razgovor na temu uloge muzike u izgradnji mostova među ljudim gdje su govorili umjetnički direktor Kuće dobrih tonova Ismar Porić i direktor Mostar rok škole Orhan Maslo gdje je rečeno da ovakvi projekti ne razdvajaju djecu po vjeri i naciji već ih udružuju i okupljaju oko kulture i umjetnosti.

Prvi nastup u Tuzli

7. decembar 2016.

Tuzlanska publika imala je priliku da uživa u zajedničkom koncertu Gradskog dječije hora “Slavuj” i “Superara Srebrenica” pod nazivom “Ruka prijateljstva” koji su zajedničkim snagama poslali poruke mira i ljubavi.

Za “Superar Srebrenica” ovo je bio prvi nastup u Tuzli gdje su se predstavili sa horom, bendom, gitaristima i bubnjarima, a tuzlanska publika uživala je u koncertu djece.

Nastup na “Baščaršijskim noćima” u Sarajevu

25. juli 2016.

Srebrenički dječiji hor “Superar Srebrenica” održao je samostalni koncert u sklopu programa 21. “Baščaršijskih noći” u Sarajevu.

U Bosanskom kulturnom centru održan je samostalni koncert dječijeg hora “Superar Srebrenica” koji postoji već pet godina i okuplja oko 400 djece iz opština Srebrenice i Bratunac.

Sarajevska publika imala je priliku poslušati kompozicije na nekoliko jezika, uključujući neke od najpoznatijih kompozitora, kao što su Beethoven i Mozart, ali i nezaboravne pop-rock klasike Johna Lenona, Stevie Wondera, kao i tradicionalne pjesme iz BiH.

Pored hora, predstavili su se sekcije gitarista i bubnjara, kao i solo pjevači.

Veliki koncert Superar u Srebrenici

20. maj 2016.

Povodom pet godina inicijative Superara u Bosni i Hercegovini, u Srebrenici, održan je veliki koncert u Kulturnom centru Srebrenica kao poklon gradu.

Superar Srebrenica predstavio je svoj hor, sekciju gitarista, bubnjara, klarinetiste, plesače i bend. Ova inicijativa radi sa oko 400 djece iz Skelana, Srebrenice, Potočara, Bratunca.

Na koncertu su izvedene kompozicije na nekoliko jezika, od klasične muzike do sevdalinki koje su izveli članovi “Superara Srebrenica”.

Prvi samostalni koncert u Sarajevu povodom 5 godina od osnivanja

7. april 2016.

“Superar Srebrenica” održao je svoj prvi samostalni koncert u Pozorištu mladih u Sarajevu, u okviru programa Godine kulture Bosna i Hercegovina – Austrija 2016 kao i obilježavanje pet godina Superara u Srebrenici, BiH.

Koncert je otvorio austrijski ambasador u BiH Martin Pammer koji je istakao važnost jednog ovakvog projekta koji šalje poruku mira iz Srebrenice.

Nastup je veoma važan jer je prvi samostalni koncert i obilježavanje pet godina postojanja “Superara Srebrenica”.

Otvaranje festival kratkog filma

18. novembar 2015.

Festival jednominutnog filma – Imate minutu? organizuje UNICEF u saradnji sa Udruženjem INFOHOUSE u okviru projekta saradnje i razvoja na području regije Birač kojeg finansira Vlada Kraljevine Holandije, a implementiraju UNICEF, UNDP i UNHCR.

Naš hor izveo je dvije pjesme na otvaranju festivala.

Otvaranje i zatvaranje prve razvojne konferencije u Srebrenici

12. novembar 2015.

Dječiji hor “Superar Srbrenica” otvorio je prvu “Investiciono – razvojnu konferenciju Srebrenica 2015” izvedbom svoje pjesme “Love People.”

Na ovom veoma važnom skupu prisutvovale su visoke zvanice iz država regiona, međunarodnih organizacija, privrednika, a konferencija se održala dva dana.

Naš hor imao je čast da pjesmom i zatvori ovu manifestaciju kao ambasadori Srebrenice i Bosne i Hercegovine koji šalju poruke ljubavi, mira i tolerancije.

Nastup uoči Samita u Beču

26. avgust 2015.

Djeca iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije nastupila su na velikom evropskom Samitu za integraciju Balkanskih zemalja u EU, koji se održao u Beču.

Organizator i domaćin ovog Samita bila je kancelarka SR Njemačke gospođa Angela Merkel, gdje su učestvovale visoke zvanice iz Evrope, političari, predstavnici civilnog društva i mnogi drugi.

Tom prilikom izvedenoj je nekoliko pjesama među kojima je bila i naša pjesma “Love People” koju je pratio dječiji orkestar.

Ovom događaju prethodio je Superar ljetnji kamp koji se održao od 23. do 27. avgusta 2015. godine za djecu članove MAP-a (Music Art Project – El Sistema Srbija), SODO-a (Sistem of Orchestras for children and youth El Sistema Hrvatska), Superara Srebrenica i Superara Austrija.

Nastup pred papom Franjom u Sarajevu

6. jun 2015.

Dječiji hor “Superar Srebrenica” nastupio je pred papom Franjom u sklopu njegove posjete Bosni i Hercegovini i Sarajevu.

Centralna manifestacija održala se u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih “Ivan Pavao II” u Sarajevu, gdje su djeca iz Srebrenice pjevala himnu mira i ljubavi.

Prema riječima Ismara Porića, umjetničkog direktora “Superar Srebrenica”, ovo je za njih bila velika prilika da djeca srpske i bošnjačke nacionalnosti pjevaju pred poglavarom Rimokatoličke crkve i prezadoviljan je kako je sve proteklo i zahvalio se djeci kao i svom timu.

Za djecu ovo je bio san koji se i dalje sniva, a njihovi utisci su pozitivni i prepuni emocija. Sestrama Ljubici i Milici Deurić ovo je bilo nešto najljepše do sada u dječijem horu.

“Meni je bilo baš super u Sarajevu, dobro smo otpjevali i ovo je velika stvar za nas”, rekla je Nudžejma Kotarić.

“Veoma mi je drago što smo nastupali pred papom, bilo je fantastično, nadam se da se papi dopao naš nastup i veoma mi je drago što smo uspjeli da nastupimo”, rekao je Ognjen Stevanović.

“Bilo nam je veoma lijep nastup pred papom, velikim svjetskim čovjekom koji danas došao da nas vidi u Sarajevu”, rekao je Arnel Sandžić.