“Love People”

Pjesma i spot “Love People” nastali su za humanitarnu regionalnu kampanju ”Kad se srca slože” pomoć školama koje su 2014. godine uništene u katastrofalnim poplavama.

Organizator ove kampanje je Fondacija “Bauern helfen Bauern”, predsjednica fondacije Doraja Eberle iz Salzburga i dječiji hor “Superar Srebrenica”, Ismar Porić, umjetnički direktor, koji su, zajedno sa 12 muzičkih zvijezda iz regiona, napravili pjesmu “Love People” i spot za humanitarnu kampanju “Kad se srca slože” koja ima za cilj pomoći škole ugrožene u poplavama u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Nakon uspješne turneje “Superara Srebrenica” u Švajcarskoj, prikupljeno je 10.000 evra koje su uručene školama za sanaciju prostora i kupovinu instrumenata.

Svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji i pjesmi dali su: Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović, Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo iz Bosne i Hervegovine, Jasna Gospić, Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Huodek iz Hrvatske, Daniel Kajmakoski iz Makedonije i Zoe Kida iz Srbije.

Pjesmu je komponovao Mirko Šenkovski, koji zajedno sa Ismarom Porićem potpisuje tekst numere. Muzička podrška na pjesmi su: Ismar Porić (saksofon), Muris Varajić (gitara), Kenan Glavinić (klavir), Dado Marinković (bubnjevi) i Alen Ekmečić (bas gitara).

Video je uradila produkcijska kuća Gotiva iz Sarajeva, a spot je objavljen 30. jula 2014. godine.

“We want to sing together”

“Superar Srebrenica” objavio je svoju drugu pjesmu i spot pod nazivom “We want to sing together”.

Pjesmu je komponovao Gerald Wirth austrijski dirigent, kompozitor i horski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog hora “Bečki dječaci”, a od 2013. godine postaje predsjednik istoimenog hora.

Sama pjesma ima simboličnu poruku mira i ljubavi i u ovim čudnim vremenima, generalno u svijetu, “Superar Srebrenica” želi poslati poruku humanosti i nema boljeg načina nego da to urade djeca iz Srebrenice. U snimanju spota učestvovalo je oko 200 djece iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji pohađaju muzičku nastavu i druge aktivnosti u “Kući dobrih tonova” u Srebrenici, a njih šestoro je učestvovalo kao glavne uloge.

U ovom spotu učestvovala su i djeca sa posebnim potrebama iz Udruženja “Leptir” iz Srebrenice čime se skreće pozornost na diskriminaciju djece sa posebnim potrebama. Spot je sniman na nekoliko lokacija u Srebrenici i Potočarima kao i u muzičkoj kući gdje se održava muzička nastava za djecu.

Pjesma je snimljena u “Long Play” studiju kod Mahira Sarihodžića, a video spot radio je Muris Beglerović iz produkcije Gotiva iz Sarajeva.

Pjesma je objavljena 21. decembra 2015. godine.

“Hit the road Jack”

Djeca okupljena oko muzičke inicijative “Superar Srebrenica” obradili su popularnu numeru “Hit the road Jack” Reja Čarlsa gdje je snimljena pjesma i urađen spot kojim se promoviše “Kuća dobrih tonova” i muzičko stvaralaštvo u njoj.

Izabrana je popularna numera “Hit the road Jack” Reja Čarlsa koji se tokom svog života borio protiv diskriminacije afričkog stanovništva u Americi.

Glavnu ulogu u spotu tumači Milica Živković koja je otpjevala pjesmu kao i bend “Superar” koji je prati. U spotu je učestvovalo 100 djece iz Srebrenice, Potočara, Skelana i Bratunca.

Pjesma je snimljena u Amadeus studiju u Sarajevu kod Marina Meštrovića, a video je radio Damir Bašić.

Pjesma je objavljena 31. oktobra 2016. godine.

“Love, People”

Dječiji hor “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice predstavlja spot za pjesmu “Love, People”, koju izvodi više od 1.000 djece, iz 15 horova širom svijeta.

Spot, koji i slikom predstavlja glavnu poruku pjesme, prijateljstvo, ljubav i razumijevanje, je jedinstven poduhvat, u čijem snimanju su učestvovali horovi sa Novog Zelanda, Kenije,Vietnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta.

“1.000 djece, 15 zemalja, pjevaju za mir i toleranciju širom.”

Snimanje ove pjesme je bilo nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica… i svi sa istom porukom: jedinstvo i harmonija u svijetu. Spot je sniman na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju je trebalo više od 6 mjeseci.

Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem. Ipak, ispod toga, postoji nada, koja se čuje u mjestima gdje vlada siromaštvo, nasilje… to je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet.

“Love, People” je zajednička poruka nade u bolju budućnosti, budućnost koju ova djeca svaki dan doživljavaju pjevajući ovu himnu, ali i učestvujući u radu El Sistema pokreta, koji okuplja više od million djece u 65 zemalja širom svijeta.

Osnivač El Sistema 1975. godine je bio vizionar pod imenom José Antonio Abreu. On je rekao: “Siromašno dijete kome date violinu i priliku da svira više nije siromašno dijete, ono je tada dio nečega.”

Danas, djeca učestvuju u radu preko 400 programa inspiriranih Sistemom, u 65 država na svih pet kontinenata.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenario i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

Pjesma je objavljena 1. juna 2017. godine.