Završena je još jedna uspješna građevinska sezona tokom koje je sagrađeno 63 montažne kuća, za isto toliko porodica iz Hrvatske i BiH.

Pored svih ostalih aktivnosti u vezi sa projektima koje provodi Fondacija „Kuća dobrih tonova“ Sarajevo, o kojima ćemo vas informisati na kraju tekuće godine, i ove godine u Hrvatskoj je fokus naše podrške i naših partnera Fondacije „Hilti“ i „Bauern helfen Bauern“ iz Salzburga bila pomoć porodicama koje su ostale bez krova nad glavom nakon potresa u Hrvatskoj, čime se želi povećati njihov kvalitet života i socijalna uključenost u ovim teškim vremenima, kao i direktna pomoći u revitalizaciji područja pogođenog potresom.

U Hrvatskoj je ove godine sagrađeno 38, a u Bosni i Hercegovini 25 montažnih kuća koje imaju sve potrebne uslove za pristojan život.

Na Palama kod Srebrenice u centru „Kuća susreta“ je nakon izgradnje i opremanja četiri kuće završena izgradnja sale za konferencije kapaciteta 200 osoba, koja je dio modernog centra koji postaje mjesto za usavršavanja i obrazovanja mladih ljudi iz naše zemlje, Evrope, ali i svijeta.

Tokom ove godine imali smo uspješnu saradnju sa Međunarodnim forumom solidarnosti „Emmaus“ tokom izgradnje kuća u Doboj Istoku kao i centra „Kuća susreta“.

Takođe, gradske i opštinske uprave Doboj Istoka, Gračanice i Lukavca, sa kojima smo potpisali sporazum o saradnji, su pružile podršku u izgradnji temelja za kuće i drugih poslova oko dobijanja dozvola.

Pripremamo se za narednu godinu i sa našim partnerima Fondacija „Hilti“ te „Bauern helfen Bauern“ dogovaramo i planiramo aktivnosti za sljedeću godinu.

Leave a Reply